Bygga Badrum.se

golv eller vagg 548x350.jpg

Vad är skillnaden mellan en vägghängd toalett & en golvstående toalett?

Skillnaden mellan en vägghängd toalett och en golvstående toalett ligger i hur de är installerade och hur de ser ut.

En vägghängd toalett är monterad direkt på väggen med hjälp av en specialram som är dold bakom kakel eller annan yta. Cisternen (behållaren för vatten) sitter vanligtvis gömd bakom väggen eller inbyggd i ramen, vilket ger en minimalistisk och modern look. Toaletten är inte direkt fastsatt i golvet utan sitter på en upphängningsram, vilket ger en viss rörelsefrihet och kan göra det lättare att rengöra under toaletten.

En golvstående toalett står däremot direkt på golvet och har en synlig cistern som sitter på baksidan av toaletten. Denna typ av toalett har vanligtvis en mer traditionell look och är ofta enklare att installera eftersom den inte kräver någon specialram eller inbyggnad i väggen.

En annan skillnad mellan de två typerna av toaletter är att vägghängda toaletter vanligtvis är lite dyrare än golvstående toaletter, eftersom de kräver mer specialiserad installation och ofta är designade med ett mer premiumutseende. Men fördelen med en vägghängd toalett är att den kan bidra till att skapa ett minimalistiskt och elegant badrum, medan golvstående toaletter ofta ger en mer traditionell och robust look.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 010-555 91 16
offert@bygga-badrum.se

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?